HTML

Copal - Élet, vélemény, szociopszichopaták

Volt blog folytatása itt, életemről, világról és világra szóló véleményemről, mindennapi hülyeemberekről.

Friss topikok

  • anti-blog.hu-bella: amúgy meg a komolyzene kihozza az emberből az antiszociális életérzést. *még egyszer beteszi lefek... (2010.04.06. 01:57) Running on
  • anti-blog.hu-bella: na. blogolj már bátyus. (2010.04.05. 13:37) Break and erase
  • Copal: Van egy Stanislaw Lem novella/kisregény, Wysoki Zamek címmel, ami hasonlóan "érdekes". (2010.02.02. 07:59) Mój Wysoki Zamek
  • gumicukormány: Szívemből szóltál. (2009.12.30. 14:22) Sound of Music
  • Werehorse: Nem oldottad fel a megcsillagozást. ^^ (2009.12.28. 00:26) Silhouettes of maturity

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Linkblog

2008.07.18. 01:18 Copal

Summer Jam

Ahogy Drakula is halott volt, de feltámadt (és ugye élvezte), úgy a blog is egy időre meghalt, majd most újbol ideiglenesen feltámad, és ha élvezem, akkor remélhetőleg hosszú távra is. :D
A fő probléma ofkorsz az időhiány volt, továbbá az, hogy nem tudtam eldönteni, mi legyen a blogból. Kedvem volna elhúzni a dolgot politika-véleményblog irányba, esetlegesen gasztrokritikai vonalra. Ami azért nehéz, mert egy posztban említeni Gyurcsány Ferencet/Mikola Istvánt a Café LeRoy csípős csirkeszárnyaival eléggé necces project lenne. Hányingert nem szeretünk okozni.
Továbbá szólhatna a blog játéktesztekről, de mivel a központi vas, amiről működök, nem éppen a modern technológia csúcsa, így a legfelső határ, ameddig elmehetek, az a C&C Red Alert 2, vagy a Haegemonia.
(Apropó, aki tud megoldást arra, hogyan lehetne egy SiS videókártyát (ofkorsz laptopról beszélünk) működőképeséé tenni, hogy a gémek ne omoljanak össze rajta, kéretik szóljon. Köszönöm.)

Szóval mik is történtek a bloggerrel az elmúlt x+2 időben, azaz velem?

Letudtam erre a félévre a vizsgákat, ha nem is oly jó eredménnyel mint az előző félévben, majd elkezdtem pénzügyitanácsadni, ami egyenlőre nehéz kenyérnek tűnik mégis, majd nemsokkar az effektív munka megkezdése után egy szerencsétlen közlekedési bűneset/figyelmetlenség miatt (lsd: zsebmetszés) eltűnt a pénztárcám, minden iratommal, és számomra kedves fotóval és pénzzel. A vidám nyár kezdete, ollé.
Mindemellett még mindig együtt vagyunk szerelmemmel, Rékával, aki (bréking nyúz, figyelem!) ma, ha csak temporálisan is, de köszönhetően az RTL Klub Széf című műsorának, milliomos lett, anyósommal egyetemben. Hogy a nagyképernyőre is kivigye az általam oly nagyon szeretett kocka-énjét, egy D6-al dobta ki a nyerőszámot/széfet. Ma este országszerte KM-ek és JK-k meghatódva, és reménykedve bűvölhetik a dobókockáikat, mert kiderült, hogy nem minden dobást koronáz kritikus balsiker, ugyebár.
Magánéletről egyenlőre ennyit, szeretjük egymást, meg a családok is megvannak, jippijá.

Aztán kezdjük egy lazább témával. Mizújs game-fronton.
Magam nagy fanja vagyok az RTS és Fantasy műfajának, és az elkövetkező év egy komoly összecsapás szelét hordozza magával. Két óriás fogja összemérni erejét az RTS frontotn, és kijön egy olyan fantasy-hent, ami valószínűleg lesöpör minden akkortájt megjelenő, hasonló műfajú játékot a porondról.
Az első két említett darab a Blizzard és az EA Games (habár korábban Westwood alatt futott) termékei, mindkettő egy jól bejáratott márkanév méltónak tűnő folytatása lesz: A Starcraft II, ami végre valódi 3D-ben folytatja a zergek, protossok és emberek űrbéli küzdelmét, mindhárom oldalon új harcosokkal, és azzal a céllal, hogy fellebbentse a fátylat a misztikus Xel'Nagákról, és Kerrigan legújabb terveiről. Továbbá előkerül az elvtársak nagy kedvence, az alternatív teslás-chronós világ újabb felvonása, a Red Alert 3, ahol a vörösen izzó sarló és kalapács újból összecsap a nyugati kék sassal - ámde képbe kerül a high-tech mütyűröket felvonultató, és eddig méltatlanul mellőzött harmadik fél: az Ázsiát jelképező Felkelő Nap Birodalma (vagy miszösz). Számomra eddig az RA3 tűnik egy hangyányit szimpatikusabbnak: a kibővített tengeri hadviselés olyan új taktikai elemeket hoz a csatákba, ami egy teljesen új löketet ad a sorozatnak, és ezt a radikális új löketet eddig számomra a SC 2 nem tudta prezentálni, habár azt igen, hogy egy méltó Starcraft folytatás lesz, ami lássuk be, bizonyos körökben nem kis szó és teljesítmény. 
Továbbá jön az elszabaduló pokol és terror, immár harmadszor, a Diablo 3 formájában. Eddig erről van a legkevesebb infom, szintúgy Blizzardos fejlesztés, 5 kaszt, ebből kettő ismert eddig, megoldott "csak-egy-egér-kell" játékvezérlés...De hogy Diablo hogy kerül harmadjára Sanctuary világára, és mi a halál történt, arról eddig kriptaleheletnyi fogalmam sincs (és valószínűleg nem vagyok egyedül).

Majd evezzünk egy szinttel zavarosabb és komolyabb vizekre (vigyázat, lejárt lemez jön, felmelegítve!).
Beszélgessünk a hüvelygombáról toleranciáról.
Kicsiny országunkban 18 éve van demokrácia. A népeknek megadatott a szabad választás, a szabad véleménynyílvánítás eszköze. Van szabad sajtó, szabad polgári köröket alapítani, meg alkotmányozó gyűléseket tartani, meg boldog-boldogtalant megpróbálni a xenu-tudatú gondolkodásmódtól kezdve Jézuson át az anime-ajnározásig mindenféle vallásra rákapatni.
És persze ez így jó. Ez így megy Nyugaton is.
Ám az elmúlt időszakban, egy kvázi-ártatlan megmozdulás miatt kiderült, mi a halálért nem való ennek az országnak ekkora szabadság. Mert a jogokat használni tudni kell kéremszépen, van a jogokhoz elvárás is, kötelezettségek, amiket be kell tartani.
A szabad véleménynyílvánítás egyik alapfeltétele példának okáért a tolerancia, és a józan paraszti ész. Mindkettő kifejezést tessék megjegyezni, még fognak itt a posztban szerepelni.
Vannak ugye a melegek. Homoszexuálisak. Avagy buzik. Mindenki húzza alá a számára megfelelő kifejezést.
Van ezeknek ugyebár ez a felvonulásuk. Úgy saccper 16-18 éve, pontos időt nem tudok, írás közben lusta vagyok felguglizni az adatot.
Ezek felvonulnak minden évben egy nap az Andrássyn, azzal a céllal, hogy megmutassák, hogy heló, vagyunk, és szeretnénk, ha nem peremterületesen lennénk elfogadva, mint a c-típusú bűnözők (just to be correct: Nem mind az), hanem ha lehet, mondjuk, egyenlő bánásmódot, nem vagyunk pestisesek?
Aztán ez a felvonulósdi mindig borzolta egy picit az idegeket, de tavalyig nem történt semmi komolyabb gond. Aztán tavaly rájött a nép, hogy lehet menni utcára, lehet ellentüntetni, meg monnyonlézni. És ez is jó! Ez is szabad véleménynyílvánítás mélymagyar felebarátaim.
Az viszont már nem szabad véleménynyílvánítás, ha azt, ami ellen tüntetsz, elkezded tojásgránátal dobálni. Vagy ha az még bele is fér egyes bírák szerint (habár csak zárójelben jegyezném meg, ahogy ők is: A tejtermékek ezen képviselője csakis közszereplő ellen van hitelesítve, civil és atomtámadás ellen nem véd), attól még az utcakő és a molotov-koktél nem a szabad véleménynyílvánítás békés darabja.
Említettem a toleranciát. Ez ahhoz kell, hogy elfogadd, kedves mélymagyar, hogy van, aki máshogy gondolkodik, mint te. És aki így tesz, az is ember. Mert milyen szép lenne, ha a Gárda-felvonuláson meg megjelenne az underground kommunista mozgalom, élén Pestpanely Gyulával és egy Pitbull nevű bloggerrel, majd az addig békés felvonulást megmolotovozzák, majd megutcakövezik. Nem lenne jó, igaz-e?
És a józan paraszti ész. A hiba a gépezetben oltt van, hogy az átlagmagyar számára ez a "Móricz-féle paraszti ész"-modellt jelenti. Avagy Tömbössy Jóska a tanyáról elindul, és ami nem tetszik, azon végigtapod. A józan paraszti ész az kellene hogy legyen, felebarátaim, hogy ha nem tetszik, nem megyek oda szándékosan hergelni magamat. Ha pedig elfog az égető vágy, hogy megdobáljam a másik embert valami olyannal, ami esetleg butít, pusztít és nyomorba dönt, akkor végiggondolom, hogy az én gondolkodásmódomhoz passzoló tömegheppöningen nekem hogy esne egy hasonló ajándék a nyakamba?
Konklúzió: Ésszel emberek. Azért vagyon ebben az országban demokrácia, hogy mindenki kimehesen az utcára, ha akar, képviselje magát, kiálljon valamiért. De ne úgy, mint Irakban, a levegőbe kődözve, meg az ellentábort mindenképp felhentelve.
Hanem mondjuk mint Nyugaton, egymás mellett elsétálva. Lehet a másikat hangosan anyázni, mondani a magunkét. De vér ne follyon.

P.s.: Kérdés a hardcore tömegnek: A homoszexualitás amolyan levegőben terjedő vírus? Érintéssel, vagy cseppfertőzésel, esetleg vizuális hatásra terjed a népességen belül? Olyan mint a pestis?
Mert egyes véleményekből azt olvastam ki, a Tel-Aviv - Sármellék - Budapest tengely összeesküvői az ilyen felvonulást arra szervezik, hogy megfertőzzék ezzel í vírussal az országot. Tényleg, az, hogy nem akarnak kockakövet a nyakukba, az csak álca.

Pp.s.: Tudom. Mocskos szadeszes lengyel cigány zsidóbérenc lettem ezzel a poszttal. Meg úgy mellesleg a Fletó titkárnője és lehajolok a rendszer előtt a szappanért. Ez van.
 

 

 

 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://copal.blog.hu/api/trackback/id/tr86573690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka · http://werehorse.freeblog.hu 2008.07.18. 01:39:07

Höhe, Szefiblog. ^^ Köszi a reklámot, a politikásos részéről meg majd mondok véleményt, de lehet hogy inkább ha lesz ihletem, írok róla én is véleményt (bár ez kevéssé valószínű).
Jah és ha mindenképpen meg akarsz csalni, hát nagyon kérlek, ne Fletóval és a rendszerrel.. Kösz. xD

Vera 2008.07.18. 19:12:18

úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, vagyis naizé, zseniális, zseniális, zseniális és zseniális!!! :))) főleg a második postscriptum xD húúúú, lengyel cigány zsidóbérenc.... xDDD

Napocska Hírmondó 2008.08.01. 22:47:30

Martion Fürdő Fesztivál -- Részletek a körlevélben!

Réka · http://werehorse.freeblog.hu 2008.08.17. 13:58:48

$zívem, egyrészt blogolj, másrészt vár Rád valami a blogomon. ;) :*
süti beállítások módosítása